Waarom heb je toestemming nodig voor openbare filmvertoning?

Een film is gemaakt door een grote groep mensen, meestal zijn er honderden mensen betrokken bij de productie van een film. Het werk dat deze mensen hebben verricht is auteursrechtelijk beschermd. De Auteurswet beschermd deze rechten en stelt inbreuk erop strafbaar als misdrijf (artikel 31 en 32).

Wanneer iemand bijvoorbeeld een legale dvd in een winkel koopt staat daar in principe de volgende waarschuwing op:

Alle rechten van de producent en van de eigenaar van de opgenomen werken zijn voorbehouden. Behoudens toestemming zijn kopiëren, verhuur, uitlenen en openbare uitvoering en/of uitzending verboden.

Het is dus noodzakelijk om toestemming te regelen voorafgaand aan de geplande openbare vertoning.

Voor het eerlijk en goed regelen van de toestemming van films uitgegeven door NEEMA Media is een licentierecht verkrijgbaar via onderstaand invulformulier.

Hoe werkt het?

Wil je een film legaal vertonen in een kerk, jeugdgroep of andere groep? Bestel dan de licentie daarvoor, zodat het vertoningsrecht goed geregeld is en filmmakers en acteurs ook ontvangen waar zij recht op hebben.

Wat is de procedure?

  1. Stuur een mailtje naar info@neema.nl en laat daarin weten voor welke film u vertoningsrecht wilt aanvragen. U krijgt binnen drie werkdagen akkoord voor vertoning als wij deze rechten vertegenwoordigen. Mocht dat niet het geval zijn dan verwijzen we u door naar de desbetreffende rechthebbende.
  2. Indien u de bezoekers gratis toegang geeft dan zijn de kosten € 1,- excl. 21% btw per kijker en als u een toegangsprijs vraagt dan zijn de kosten € 2,50 excl. 21% btw per kijker.
  3. U dient zelf een exemplaar van desbetreffende film te regelen (DVD, Itunes, etc.).
  4.  Na vertoning geeft u via deze website op hoeveel kijkers u daadwerkelijk heeft gehad bij de film en betaalt u via iDEAL, Visa of Mastercard. De betalingen lopen via cTrading B.V. , dit is een onderdeel van Neema Holding.

Vertoningsrechten film

0,00

Vul in hoeveel bezoeker u had, en of ze gratis naar binnen mochten. De site berekent dan de prijs die u moet betalen.

Filmtitel
Aantal bezoekers
Toegangstype
Gratis toegang
Betaald toegang
View Detail
 
Close

Cart

Geen producten in je winkelmand.