In een wereld waar de gemiddelde persoon per dag duizenden boodschappen, vaak in de vorm van reclame, voorbij krijgt, is het maar de vraag welke van die boodschappen werkelijk aankomen. Ze zijn vluchtig van aard, de concentratie bij de ontvanger is beperkt en de impact vrijwel nihil.

De invloed van films is groter dan die van kranten en boeken tezamen.” – Prime Minister Nehru van India, 1963

Maar een bepaalde manier om een boodschap over te brengen geeft wel veel mogelijkheden. Een manier die zo krachtig is dat het makkelijk de hele wereld bereikt en levens weet te veranderen. Een manier die al eeuwenoud is, namelijk ‘het verhaal’.

Een verhaal

Een verhaal is meer dan een verzameling woorden en zinnen. Een verhaal raakt hoofd en hart. Een verhaal verbind ons met waarheden, emoties en ervaringen die onvergetelijk zijn.

En de beste manier om een verhaal te vertellen is door een film.

Van al onze uitvindingen op het gebied van massa communicatie is film wereldwijd de taal die mensen het beste verstaan en begrijpen.” – Walt Disney

Een film

Of het nu met een lach of een traan is, met vrienden of familie, een film kijken doe je samen. Het is een evenement waardoor een verhaal tot leven komt. Een gebeurtenis waar je door geraakt of uitgedaagd, verheugd of vastbesloten bent.

Vandaag de dag, kijk bijvoorbeeld naar internet, zijn films belangrijker dan ooit. Waar tekst ooit regeerde is het bewegende beeld nu de snelst groeiende taal wereldwijd. We leven in een cultuur die ‘kijkt’ en delen met anderen wat we hebben gezien.

Applicatie

We zien de wereld even anders en maken kennis met bepaalde waarheden. Maar dat schept ook een probleem. Een film zonder applicatie is geen compleet verhaal, want een verhaal beweegt je altijd van ‘wat als’ naar ‘dat is’.

Een geweldig verhaal laat je niet achter met vragen alleen, maar weet je ook van antwoorden te voorzien. Een geweldig verhaal legt de focus niet alleen bij vandaag, maar neemt je mee naar morgen. Een geweldig verhaal brengt een boodschap en geeft het de ruimte om te groeien tot inspiratie.

Jezus Christus

Deze verhalen willen we vertellen, of nog beter laten zien. Verhalen vertellen gebeurt al duizenden jaren, Jezus Christus deed het onder andere door zijn gelijkenissen en films doen dat krachtiger, meer dan ooit het geval is geweest, vandaag de dag!

Uiteindelijk is het zo dat de beste verhalen allemaal verwijzen naar het beste verhaal ooit verteld. En wanneer je creativiteit en films combineert met applicatie en waarheid, dan krijg je ervaringen die de waarheid tot leven laat komen. Films hebben bewezen een emotionele kracht en potentie te bezitten die impact heeft op mensen met een levensveranderende boodschap van hoop en waarheid.

De film ‘Jezus’ is het meest effectieve evangelisatiemiddel ooit!” – Rick Warren

Close

Cart

Geen producten in de winkelwagen.