Ruim anderhalf jaar geleden brachten we als NEEMA Media ons eerste spel op de markt. Wat is er in die tussenliggende periode veel gebeurd en wat hebben we veel geleerd (uitgebreid testen bijvoorbeeld)! De markt van bord- en kaartspellen blijft groeien, omdat de trend van samen spelletjes spelen aan tafel nog steeds doorzet.

Dat vraagt niet alleen om brede diversiteit aan spellen in moeilijkheidsgraden, doelgroepen en thema’s. Ook is het een zoektocht naar wat een spel goed speelbaar en snel aan te leren maakt. Herkenbaarheid vanuit bestaande speltechnieken en toch creatief met een christelijk of bijbels element. Er zijn twee mooie ontwikkelingen in het christelijk marktgebied. Aan de ene kant zien we steeds meer winkeliers meer ruimte geven aan gifts en spellen. Deze groeimarkt compenseert veelal het afgenomen segment van schijfjes (cd’s en dvd’s). Ook online weten mensen de spellen steeds makkelijker te vinden.

Herkenbaarheid vanuit bestaande speltechnieken en toch creatief met een christelijk of bijbels element.

De andere ontwikkeling ligt bij (christelijke) organisaties. In plaats van een standaard relatiegeschenk zijn steeds meer organisaties op zoek naar een eigentijds en leuk cadeau voor de achterban, dat daadwerkelijk de identiteit van de organisatie overbrengt. En als je niet het zoveelste boekje of een setje met vragen hiervoor wilt inzetten, dan is een speciaal ontwikkelt spel de oplossing vandaag de dag!

Samen met inmiddels een vrij brede groep van spelontwikkelaars, testgroepen, creatieveling en uitgevers werken we aan een tiental spelconcepten. Veelal dus in opdracht of samenwerking met bekende organisaties. Zo verscheen begin 2020 het spannende relatiespel It’s a Date in samenwerking met de Marriage Course. Dit jaar verschijnt er ook een spel om met kinderen op een zinvolle manier in gesprek te gaan over je emoties. En een reisspel, een bordspel over Israël en een uitdagend combinatiespel om nog een aantal spelconcepten te noemen. Aan diversiteit in het land der spellen is er geen gebrek.

Close

Cart

Geen producten in de winkelwagen.