Muziek, iedereen heeft er een mening over, iedereen luistert ernaar. Of het nu bewust is tijdens een concert of via een muziekstreamingservice, of onbewust in de supermarkt en op de radio. Muziek is op veel plekken te vinden en gelukkig ook in heel veel verschillende genres. Vrijwel iedereen heeft een voorkeur en weet zich diep geraakt door een bepaald nummer. En de muzikanten zelf vormen vaak een bron van inspiratie, creativiteit en soms ook spiritualiteit.

Christelijke muziek lijkt een op zich zelf staand genre maar dat bestaat eigenlijk niet. Gospelmuziek is dat natuurlijk wel als we het hebben over black gospel koren, maar verder is het ‘genre’ eigenlijk te typeren als overkoepelende term voor alle christenen die muziek maken waarin zij ook teksten verwerken die linken aan thema’s in het christendom of de Bijbel.

Kerkmuziek zou men eventueel als aparte categorie kunnen zien, maar zelf daarin is een enorme variatie te vinden van orgel tot rock, psalmen tot opwekkingsliederen en wat voor de een aanbiddingsmuziek is, is voor een andere ‘niet om aan te horen’. De Bijbel staat in elk geval vol met muziek en wordt ook gekenmerkt door een God die blijkbaar ontzettend veel waarde hecht aan muziek. Daarover in een ander artikel meer.

NEEMA gelooft in de kracht van muziek en distribueert al jaren meerdere grote internationale muzieklabels zoals Hillsong, Integrity Music, Word en Provident. Bekende en minder bekende artiesten van hoog kwaliteitsniveau komen daarmee ook in het gehoor van de Nederlandse muziekliefhebber terecht.

Close

Cart

Geen producten in de winkelwagen.